23 Jan
23Jan

Üdv mindenkinek, ez a hét nem volt túl eseménydús hírekből, ezért az alapvető pozitív hangulat továbbra is felfelé hajtotta az indexeket és a kriptopiacot. Egyre többen arra számítanak, hogy az amerikai jegybank még ebben az évben csökkenteni fogja az irányadó kamatot, ami érdekes módon 1-2-3 hónappal ezelőtt még csak szóba sem jöhetett. 

Az emberek túlságosan bizakodók lettek a gazdasági helyzet állásával kapcsolatban, és általában pont ennél a túlzó bizakodásnál jön a hideg zuhany. 

Technikailag vegyük is át, hogy mi adhat aggodalomra okot azoknak akik még LONG(arra spekulál valaki, hogy az ár felfelé megy, és ezen profitot termel) pozícióban vannak. Az S&P500 még mindig a 2022 január óta tartó csökkenő trendvonal áttörésével küszködik, talán a következő héten sikerül felé emelkedni. Ezzel párhuzamban a dollár továbbra is gyengélkedik, ami még fentebb hajthatja az indexeket, illetve a Bitcoin-t. Azonban érhetnek minket meglepetések, mivel a következő héten az S&P500 indexbe foglalt cégek közül nagy számban fogják kiadni az előző negyedévről szóló jelentéseket. Eddig az indexbe foglalt cégek 11%-a adott ki jelentést, amelyből nagy számban a vártnál rosszabb számokat publikáltak. Ez egy korábbi adat természetesen, de a gazdaság akkori állásából vonhatunk le következtetéseket, hogy az első vagy második negyedév hogy alakul majd. Az S&P500-as listájában, úgy vélem ha az olyan nagy nevek, mint az Intel, VISA, Google, AT&T, Tesla, Microsoft és még sorolhatnám, "nem hozzák az elvárt eredményeket", akkor úgy vélem a dollár erőre kaphat, hiszen már így is hetek óta túladott.

A dolláron ez a három szint amit szemmel tartok már egy ideje, ha a 101-99.5-es szintre érne úgy gondolom ott azért illene egy kisebb fajta korrekciót csinálnia. Ha ez egybevág némi makrogazdasági hírrel, akkor szerintem egy trendfordulót is láthatunk.

Az S&P500 ismét halál pontosan a trendvonalon mocorog, ha ezúttal sikerül áttörnie, akkor is úgy érzem a 4150-4200 dolláros szint megállítaná. 

Valahogy nem érzem azt, hogy a tavaly októberben felállított aljpont lenne valóban ennek a ciklusnak az aljpontja.

A Bitcoin-nál sem más a helyzet, jelenleg épp egy Ellenállás szintet próbál áttörni 3 napja. Egy tökéletes világban most jönne egy piaci korrekció 21.400 dollár környékére, ahonnan folytatná tovább az útját 25.000 dolláros célja felé. Majd onnan valószínűleg el fogok kezdeni SHORT(amikor valaki arra spekulál, hogy az ár lefelé megy, és ezen profitot szerez) pozíciókat felvenni. 

A jövőhét már izgalmasabb lesz, minden szempontból, meglátjuk mit fog hozni, én most ezzel a rövid áttekintővel búcsúzom, 

ha tetszett akkor iratkozz fel hírlevelünkre és oszd meg másokkal is.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.