21 Nov
21Nov

Újabb hét újabb lehetőségekkel, ezúttal ez a periódus nem tartogatott magában túl sok meglepetést, ami úgy vélem az előző heti piaci emelkedés következménye. Az előző cikkben megtárgyaltuk röviden az FTX brókercég bedőlését, illetve, hogy a következő hetekben mire számítok a kripto, illetve a hagyományos tőzsdei piacokon.

Mi is történt ezen a héten?

Hétfői nap reggelén CZ, a Binance nevű kriptocég igazgatója egy tweet-ben jelezte a hajlandóságát arra, hogy megmentse azokat a projekteket, amelyek likviditási problémával küzdenek, azonban erős alapokon nyugszanak. 

Az eredeti tweet


Felhívta a figyelmet arra is, hogy szívesen lát bárkit aki beszállna a kezdeményezésbe(gondol itt más befolyásos piaci szereplőkre), azzal a záró gondolattal, hogy: 

"A kripto nem megy sehová. Még mindig itt vagyunk. Építsük újra."


SBF(az FTX volt igazgatója) igencsak felborzolta a kedélyeket a két napig tartó egybetűs "tweet-láncával", amiből hosszú várakozás után az lett, hogy: 

"What H A P P E N E D"

Business Insider képe

Ez egy igen találó kérdés mindazok után amik az utóbbi hetekben történtek. Rosszul kezelt felhasználói pénzek, a pénzügyi főkönyv hiányos vezetése és még sorolhatnánk. Aztán ecsetelgeti, hogy az egyetlen célja, hogy átlátható maradjon az egész művelet, illetve ő csak a felhasználóknak szeretne jót. 
Az alábbi kép szerintem jól összefoglalja, amit velem együtt sokan gondolnak ezekről a szavakról.

A folytatásban ismét bocsánatot kér, hogy kikerültek bizonyos beszélgetések, amikben teljesen érzelemmentesen beszél dolgokról amikről egyébként nem kéne. 

A beszélgetés lényege röviden:

nagyon könnyű számodra az etikáról beszélgetni, miközben te vagy az aki ezt az egészet egy nagy játéknak fogta fel nyertesekkel és vesztesekkel

muszáj voltam
ez az ami tiszteletet sugároz, bizonyos mértékig
sajnálom azokat akik megb*szódtak miatta
emiatt az ostoba játék miatt amit mi felvilágosult nyugati népek játszunk ahol megmondjuk a tutit és mindenki szeret minket

Mellékesen megjegyzem, hogy ez egy a sok kép közül amik világot láttak egy VOX nevű hírportálnak adott interjú során, akit érdekel az a képre vagy erre a szövegre kattintva megtalálja az eredeti cikket.


A Bitcoin háza táján az előző cikk óta nem sok minden változott, egyszerű konszolidációt láthattunk, a kérdés az, hogy disztribúcióról(amely után egy újabb alj jöhet), vagy akkumulációról(ami pedig magasabbra repítheti az árfolyamot) van-e szó.

Jelen állás szerint nem túl fényes a helyzet, ugyanis úgy vélem, ha elveszíti a 16 ezer dollár körüli szintet akkor újabb mélységekbe süllyedhet az ár. Azonban, ha mégis "benézne" az ár 16 ezer dollár alá, és ott csapdába ejtene jó pár ún. "breakout trader-t"(azok a kereskedők akik arra játszanak, hogy ha az ár elveszít, vagy alulról átüt egy bizonyos szintet, várakozás nélkül lekereskedik; jelen esetben shortolnák, azaz eladnák azt), majd visszakúszna 16 ezer dollár felé akkor az "magas valószínűséggel" egy jó kis Long, azaz vételi pozíció felvételére adhat okot. 
Ami még óvatosságra int, az a tény, hogy elvesztette a hétfőn felállított trendvonalat is.


Az S&P500 indexnél sem sok minden változott, ha segítségül hívjuk akármelyik tőzsdei grafikonelemző kiskönyvében fellelhető mintákat, akkor észrevehetünk egy zászló formációt, melynek "hivatalosan" az a sajátossága, hogy egy bizonyos korrekció(nagyjából az eredeti felfelé mozgás 1/3-a) után az ár ismét felfelé törekszik.

Természetesen a piacon bármi előfordulhat, de úgy vélem lassan, de biztosan elérjük a 4100-4150-es szintet, vagy akár még magasabb árakat is láthatunk a következő hetekben.
Ennek ellenére senki ne legyen túlságosan bizakodó, 2023 első felében úgy érzem még látni fogunk 3200 dollár körüli S&P500-at, ami innen nagyjából egy 20%-os korrekció lenne.

Mindezt, majd az idő megmondja, 

addig is mindenkinek sok sikert a következő hétre.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.