03 Jan
03Jan

Mindenkinek nagyon boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok!

Ezen a héten nem történt túl sok minden a gazdaság világában, ami persze nem meglepő, hisz az év utolsó hetéről beszélünk. Mindenki összegzi a portfólióját, és már azon gondolkodunk, milyen pozíciókat, mikor és hogyan vegyünk fel a következő évben.
Ezért a mostani héten a grafikonokra és a technikai analízisre fogunk támaszkodni és annak segítségével megállapítjuk, hogy mozogtak az árak, illetve, hogy merre mozdulhatnak tovább.

Az előző héten említettem a Bitcoin grafikonjának láttán, hogy számomra a 17.300 dollár körüli szint fontos. Arra számítottam, illetve még most is úgy érzem, hogy legalább azt a szintet eléri az ár, előbb, vagy utóbb. Az előző heti LONG(amikor valaki arra spekulál, hogy az ár emelkedni fog) pozíciómtól megváltam veszteség nélkül, majd pár nappal később újranyitottam.
Nagyon nem tetszett a Bitcoin mozgása, kis idősíkon(15perc-1óra) nézve az ár medvés(csökkenő) szignálokat közvetített, ráadásul ismét kilépett a régóta oldalazó 16.700-17.350 dolláros sávból is. Ennyi bőven elég volt, hogy eladjam.
Viszont, ahogy az előző heti összefoglalóban, illetve most is mondtam, hogy a 17.300 dolláros szint nagyon fontos, és az előbb említett okok ellenére is úgy éreztem, hogy még az árnak találkoznia kell ezzel a szinttel. Ezért tehát nyitottam egy újabb pozíciót 16.500 dollárnál, a mozgástól függően pedig 17.300-17.600 dollár között tervezem eladni.


Úgy gondolom ezen a héten elérjük a várt szintet, aztán ki tudja, a végén még kapunk egy igazi medvepiaci korrekciót egy jó 15 százalékos emelkedéssel. 


Az S&P500 árfolyamán még annyira sem volt mozgás, ami nyílvánvalóan amiatt van, hogy a Kriptopiac soha nem zár be, a Hagyományos tőzsdei piac pedig igen. Ezért amit az előző héten írtam, még most is releváns és semmit sem változott, röviden össze is foglalom.


Számomra fontos a 3900 dolláros  zóna, amelyet, ha az ár átütne, akkor bizony könnyen megeshet, hogy valóban kapunk még egy medvepiaci emelkedést. Ezen felül még most is úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy az ár elérje a 3200 dolláros szintet több "üzemanyagra" lesz szüksége, amit pedig egy tökéletes világban a 4150 dollár felett csapdába ejtett LONG(amikor valaki arra spekulál, hogy az ár emelkedni fog) pozíciók adhatnak.
Nos, én remélem, hogy ez az év sikeresen zárult, és hasonló sikereket kívánok a következő évre is, 

tartsatok velem jövőre is.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.